Dessert. Arbejdstid: ½ time Afkøles: ca 1 time Skal stivne: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 5-6 personer.
# Ingredienser
til Mandelfromage
4 æggeblommer
sukker (ca )
6 blade husblas
(sød)mælk
mandler ()
piskefløde
*
Sådan laves Mandelfromage
1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende, hurtigst
med elpisker.
2. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min.
3. Kog mælken op og hæld den langsomt og under piskning i
æggemassen.
Undgå aluminiumsgryder, der misfarver mad med mælk og æg.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op til lige
under kogepunktet under piskning.
Pas på, at den ikke koger, så skiller den.
4. Tryk vandet af husblassen og kom den i den varme
æggeblanding.
Rør let, til husblassen er helt opløst.
Lad blandingen blive kold under hyppig omrøring. Hurtigst i
koldt vandbad.
5. Skold og smut mandlerne og hak dem groft.
Pisk fløden stiv.
6. Rør mandlerne i den halvstive æggeblanding og vend derpå
forsigtigt flødeskummet i.
Kom fromagen i en serveringsskål eller i portionsskåle og
lad den stå koldt mindst et par timer.
Tips: Fromagen kan eventuelt vendes ud på et fad.
Den kan også pyntes med, eller ledsages af, frisk frugt.
Eller serveres med Hindbærpuré
sauce eller Jordbærpurésauce.
Fromagen kan tilsmages med et par skefulde kirsch.
Det skal i æggemassen, før husblassen røres i.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------