Mandelkager er nogle skønne småkager, som er ganske lette at
lave. Og så smager de fantastisk, så hvorfor ikke prøve denne opskrift på
mandelkager allerede i dag?
ca 50 stk. Tilberedningstiden for mandelkager er ca 45 min.
Heraf er arbejdstiden ca 20 min.
# Ingredienser til mandelkager:
200 g mandler
500 g sukker (ca 6 dl)
500 g hvedemel (8 dl)
½ tsk bagepulver
4 æg
½ appelsin
½ stang vanilje
*
Sådan laver du mandelkager:
Start med at tænde ovnen på 200 °C.
Hæld nu kogende vand på mandlerne og smut skallen af.
Kom mandlerne i et ovnfast fad eller en bradepande og sæt
det i ovnen til de er gyldne.
Det tager ca 10 min.
Bland i mellemtiden sukker, mel, bagepulver og æg sammen med
reven appelsinskal og frøene af vaniljen.
Ælt dejen sammen med de ristede mandler.
Tril så 4 aflange stænger på ca. 30 cm hver.
Læg stængerne på en bageplade med påklædt med bagepapir.
Bag dem øverst i ovn ved 200 °C i ca 15 min.
Tag stængerne ud efter de 15 minutter og skær dem over
diagonalt i stykker på 1-2 cm.
Læg kagerne tilbage på bagepladen og bag dem endnu ca. 15
min. til de er sprøde.
Afkøl mandelkagerne på en rist.
Og så er mandelkagerne klar til servering.
Tips til mandelkager
Vi forbinder af en eller anden grund småkager med juletiden,
måske fordi det er hyggeligt at gå rundt og hygge sig med småkager i den mørke
juletid. Men disse mandelkager smager så skønt og er så nemme at lave, at du
sagtens kan lave dem året rundt. Og de skal nok blive et hit hos kollegaer,
venner eller i familien.
Opbevar gerne de kolde kager i en lufttæt dåse eller
beholder. Så holder de længst tid uden at blive kedelige.
Hvis du er glad for at bage småkager, så kast et blik på
nogle af vores andre opskrifter på småkager, som du kan finde her hos
kogebog.dk.
Du kan fx prøve kræfter med vores korendekager. Du kan finde opskriften
på småkagerne med korender her.
Eller du kan fx prøve de lækre vaniljekranse. Du kan finde opskriften
på vaniljekranse her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine mandelkager.
INFO: Mandelkager kaldes også Biscotti – Italienske
mandelsmåkager. Biscotti er klassiske italienske småkager, som findes i flere
varianter. De kendes også under navnet cantucci.
Biscotti er italiensk for småkage. Jeg har også hørt, at det
skulle betyde ”dobbeltbagt” – kagerne bliver nemlig bagt to gange. Du har opskriften
her!