Kartofler er nok den mest brugte grønsag i det danske køkken og med de mange lækre opskrifter her på Kogebog.dk får du succes, fx kartofler
med mandler
# Ingredienser
700 g kogte og pillede aspargeskartofler
25 g smør
½ dl mandelflager
purløg
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde.
Skær evt de kogte og pillede aspargeskartofler i både.
Brun kartoflerne til de er ensartet gyldne.
De sidste par minutter kommes mandelflager ved.
Drys med skåret purløg.
Kartoflerne serveres varme.
Alternativ
# Ingredienser
500 g kartofler
50 g smør
1 æg
salt og hvid peber
æggeblomme til pensling
50 g mandelflager
* Tilberedning
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og
kog dem meget møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og mos dem.
Rør mosen med smør og æg og smag til med salt og peber.
Sæt den i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med æggeblomme og drys med mandelflager.
Bag toppene i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min, til overfladen er gylden.
Tips: Toppene kan gøres parat i god tid og
stilles køligt, indtil de skal i ovnen.
De passer fint til kalvekød, fisk, fjerkræ og vildtretter.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.