Småkage Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 40 min. Hviletid, dej: mindst 1 time Bagetid: 10 min. pr. plade. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Antal: ca 70 stk.
# Ingredienser
til Mandelkranse
250 g hvedemel (ca )
150 g smør
sukker (ca )
1 æg
1 æggeblomme
1 stang vanilje
½ citron
Endvidere:
mandler ()
1 æggehvide
*
Sådan laves Mandelkranse
1. Smuldr smørret i melet og tilsæt sukker.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
2. Tilsæt det hele æg, æggeblommen, kornene fra vaniljestangen
og saften af den halve citron.
Arbejd hurtigt dejen sammen, pak den i alufolie og læg den i
køleskabet mindst 1 time.
Gerne til næste dag.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
4. Rul dejen til en plade på ca ½ cm's tykkelse.
Udstik dejen i kranse.
Brug en stor og en lille kageudstikker (glas og fingerbøl
kan anvendes).
Sæt kransene på en smurt, letmelet bageplade eller på en
plade beklædt med bagepapir.
5. Skold, smut og hak mandlerne groft. Pisk æggehviden let.
6. Pensl kransene med sammenpisket æggehvide og drys med
hakkede mandler.
Bag kagerne i ca 10 min., til de er gyldne, og lad dem køle
af, utildækket, på en bagerist.
Tips: I stedet for at hakke mandlerne kan de males og
blandes med
flormelis og en stiftpisket æggehvide.
Sprøjt derpå mandelmassen på kransene, inden de bages i
ovnen ved 200 °C i ca 15 min.
Mandelkranse er særdeles egnede som tilbehør til isdesserter
og mousser.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------