Dessert Lagkage. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Mandellagkage
Mandelbunde:
mandler ()
flormelis (ca )
4 æggehvider (ca )
Fyld:
blød nougat
3 dl piskefløde
Pynt:
blød nougat
10-12 mandarinbåde (evt. fra dåse)
*
Sådan laves Mandellagkage
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Sæt nougaten til pynten koldt.
Mandelbunde:
2. Skold og smut mandlerne.
Mal dem i kværn, persillehakker eller blender.
Bland dem med flormelis.
3. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i
mandelblandingen.
4. Smør to bageplader let med smør og drys med mel.
Eller dæk dem med bagepapir.
Aftegn en cirkel på hver, med ca i diameter.
Fordel mandeldejen jævnt i cirklerne.
Bag bundene i ca 30 min., til de er svagt lysebrune.
Byt om på pladerne, når halvdelen af bagetiden er gået.
Tag bundene af pladerne med en bred skarp kniv, mens de
endnu er varme.
Lad dem blive kolde utildækket på en bagerist.
Fyld:
5. Lun nougaten cremet, i vandbad.
Pisk fløden knap stiv og rør 1/3 af den i nougaten.
Vend resten i.
Anretning:
6. Fordel nougatcremen over den ene mandelbund og læg den
anden over.
Lettest direkte på kagefadet.
7. Brug en lille skrællekniv og høvl spåner af den kolde
nougat.
Det skal gå hurtigt, ellers bliver nougaten for varm.
Pynt kagen med de fine, runde spåner og (afdryppede)
mandarinbåde.
Tips: Mandelbundene til kagen kan bages flere dage i
forvejen og opbevares tørt.
Kiwibåde kan erstatte mandarinbådene.
Nougatcremen kan tilsmages med 2-3 spiseskefulde curacao
eller anden orangelikør.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------