Dessert. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 6-8 min. Afkøling: ca 20 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Mandelroulade med pistaciefyld
Dej:
mandler (ca )
125 g sukker (ca 1½ dl)
3 æg
hvedemel (ca 1¼ dl)
75 g mandelflager
Fyld:
pistaciemarcipan
2,5 dl piskefløde
Endvidere: smør til formen
Bagepapir, evt. clips
*
Sådan laves Mandelroulade med pistaciefyld
Dej:
1. Skold og smut mandlerne og mal dem i kværn,
persillehakker eller blender.
Lav en form af bagepapir på ca 25x35 cm, hold den evt.
sammen med clips i hjørnerne.
Smør den let.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Pisk sukker og æg tykt og skummende.
Sigt melet og vend det i æggeblandingen.
Vend til sidst de malede mandler i dejen.
3. Fordel dejen i formen i et jævnt lag.
Drys med mandelflagerne og bag rouladebunden på ovnens
midterrille i 6-8 min, til den er lysebrun og netop gennembagt.
4. Gør imens et stykke sukkerdrysset bagepapir parat til
rouladebunden.
Tag rouladebunden ud og vend den straks over på det
sukkerdryssede bagepapir.
Træk straks, men forsigtigt formen af rouladebunden, men læg
den atter løst over og pensl med koldt vand, så holder den bunden blød og
bøjelig, til den skal rulles om fyldet.
Lad bunden blive helt kold.
Fyld:
5. Pisk fløden til skum.
Rør lidt af flødeskummet jævnt med pistaciemarcipanen og
vend derefter resten i med lette tag.
6. Fordel pistaciemassen i et jævnt lag på rouladebunden.
Rul den straks tæt, men nænsomt sammen på den lange led.
Læg den med sammenføjningen nedad og lad den trække en times
tid, før der skæres af den.
Tips: Mandelrouladen kan bruges som dessert med
forskelligt tilbehør.
Fx frisk frugt, Frugtsalat,
Frugt, syltet, Flødeis, Iscreme
eller Flødeis,
frugt.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------