Leder du efter en sund og frisk dessert, som desuden tiltaler alle? Da er denne dessert det perfekte valg. Den er fyldt med smag.
• Passionsfrugt indeholder meget C-vitamin, og intet fedt.
Forberedelse 10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
2 store mangofrugter
5 dl letmælks-yoghurt naturel
2 spsk honning
1-2 spsk citruslikør (valgfrit)
6 passionsfrugter
Juliennestrimler af appelsinskal til pynt
* Tilberedning:
1. Skræl mangofrugterne og skær kødet fri af stenene.
Kør mangoens frugtkød til en puré i en foodprocessor eller
blender.
2. Bland yoghurt og honning i en skål. Tilsæt evt. likør.
3. Hæld lidt yoghurt i portionsglas og ovenpå lidt mangopuré.
Fyld lagvis yoghurt og mango på, til glassene er fyldte.
4. Del passionsfrugterne og tag frugtkødet ud.
Fordel frugtkødet fra passionsfrugterne ovenpå de fyldte
glas.
5. Pynt med strimlet appelsinskal.
Hvis tiden tillader, kan du blanchere appelsinskallen først.
Den bitre smag som er i skallen forsvinder så.
Server gerne frisk frugt til.
VARIATION
Server gerne med sprøde kiks til.
De vil give en fin kontrast til den cremede dessert.
Det er også godt at blande yoghurt og mango med mandelkager.
Mango- og passionsdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 133 = kJ 558
Kulhydrat 25 g Protein 6 g Fedt 1 g (7%) Fibre 7 g
Tips:
Tiloversblevet frugtkød kan fryses i isterningbakken.
Så kan du tage en enkelt eller flere tern ad gangen efter
behov.
Bananpuré kan også anvendes sammen med mangoen.
En fin farvebrydning får du, hvis du lægger appelsinbåde
langs med laget af banan.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.