Mango, Mangifera indica, er frugten af det tropiske mangotræ, der kan blive over højt, men som holdes nede som dværgtræer eller buske af praktiske grunde.
Mangofrugten varierer meget i størrelse: de mindste
mangofrugter er på størrelse med en blomme, de største er så store som en
melon.
Dem vi importerer, og det sker hyppigst fra Kenya, er små,
nærmest som en velvoksen pære. Skallen er glat, og frugten kan være rød, grøn
eller orange. En moden frugt giver efter for let tryk. Formen er skævt-oval og
kernen ret stor.
En moden mango opbevares svalt, men helst ikke under , så mange køleskabe er for
kolde. En umoden mangofrugt modner i stuetemperatur.
Frugtkødet skal skæres fri af skræl og kerne, der godt kan
være dækket af frugtkødstrevler. Det sødlige, gul-orange frugtkød har
melonkarakter, og smagen kan godt minde lidt om fersken-melon-appelsin. Hertil
kommer en svag duft af terpentin, som man dog ikke skal lade sig afskrække af.
A-vitaminindholdet er bemærkelsesværdigt stort. Det skal med, at mango, også i
tilberedt stand fx i chutney, kan give ubehag hos nogle, hvis det nydes i
forbindelse med mælk eller alkohol. Mango importeres fra tropiske egne og fås
det meste af året.
Se de bedste opskrifter med Mango
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------