Vildtret med dejligt
tilbehør. De fleste vildtretter er festmad, specielt hvis de ledsages af
spændende
tilbehør. Læg især mærke til saucen, der understreger den gode vildtsmag.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: ca 1¾ time. Marineringstid: 2 døgn. Kan fryses
# Ingredienser
1 dyrekølle på 1½-2
kg
50 g smør
salt og peber
2½ dl vildtbouillon
(se nedenfor)
Marinade:
1 flaske rødvin
1 dl vineddike
1 dl olie
1 rødløg i skiver
1 laurbærblad
1 bdt persille
1 spsk knuste enebær
Sauce:
3 dl stegesky
1 dl piskefløde
* Tilberedning
1. Kom køllen i en
stor skål, der ikke er ret meget større end kødet.
Pisk rødvin, vineddike og olie sammen og hæld det over køllen.
Kom du øvrige ingredienser til marinaden i.
Dæk skålen til og
stil den koldt et par døgn.
Vend køllen et par
gange i marinaden.
2. Tag køllen op af
marinaden og tør den godt.
Læg køllen på
ovnristen over bradepanden.
Drys den med salt og
peber og fordel smørklatter på.
3. Brun køllen ved
250 °C i 15 min.
Hæld ½ liter bouillon og marinade ved, halvt af hver.
Dæmp varmen til 150 °C
og lad køllen stege 1¼ time mere, eller til et kødtermometer viser 75 °C.
4. Tag køllen ud og
hæld skyen fra.
Si skyen over i en
gryde og tilsæt fløden.
Lad det koge godt ind.
Smag saucen til.
5. Server ristede
kantareller, fransk kartoffelgratin og salat til.
En vildtbouillon kan koges af ben og afpuds, salt,
suppevisk, 1 løg, 10 enebær, 15 sorte peberkorn, ¼ selleri samt 1-2 porrer.
Hæld vand ved, så det dækker. Bring suppen i kog og skum den. Lad den simre i
mindst 2 timer. Si suppen og kog den md.
Frys ned i småportioner, enten i isterningbakke eller i små aluforme.
# Fransk
kartoffelgratin
1¼ kg kartofler
1 stort hakket løg
2 pressede
hvidløgsfed
salt og peber.
4 dl piskefløde
smør
* Skræl kartofler og
skær dem i tynde skiver.
Læg dem taglagt i et
smurt, ovnfast fad sammen med hakket løg, pressede hvidløgsfed samt salt og
peber.
Hæld 3-4 dl piskefløde på, så kartoflerne netop er dækkede og fordel
smørklatter over.
Bag
kartoffelgratinen på ovnens midterste rille i ca 45 min. ved 200 °C.