Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Marineret hummer med krydderurter
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus
kogetid
Pr. portion ca 179 kcal/752 kj. 25 g protein, 3 g fedt, 9 g
kulhydrat
# Ingredienser
1½ dl fiskefond
2 citronskiver
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 stilk persille
1 løg
nogle peberkorn
1 hummer på ca 1 kg
4 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt og peber
karse til serveringen
* Tilberedning
1. Fiskefonden kommes i en gryde sammen med ¾ dl vand,
citronskiverne, laurbærbladet og de skyllede krydderurter.
2. Løget skrælles, skæres i kvarte og tilsættes også.
Det hele bringes i kog, og nogle groft stødte peberkorn tilsættes.
3. Hummeren kommes i den kogende væske.
Lad den småkoge i ca 20 minutter.
4. Til dressingen piskes olien sammen med citronsaften, og
der smages til med salt og peber.
5. Lad hummeren køle af.
Så fjernes skallen, og kødet skæres i stykker.
6. Tag kødet ud af kløerne og skær også det i stykker.
Anret hummerkødet på tallerkner og dryp dressingen over.
Server retten, drysset med karse eller andet kryddergrønt.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------