Balsamicoeddiken stammer oprindeligt fra egnen omkring
Modena i Italien. Eddiken fremstilles af vin, som gæres og derefter lagres på
fade af forskellige træsorter. Balsamicoeddike har i modsætning til andre
eddiker en lidt sødlig smag. Den lagres i flere år - jo flere år, jo mere
afrundet og aromatisk bliver smagen.
4 personer. Kan tilberedes af børnekokke.
# Ingredienser
500 g kalvelever
Marinade:
½ dl balsamicoeddike
½ dl vand
1 spsk friske, hakkede rosmarinblade
1 tsk finthakkede laurbærblade
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Grønsager:
25 g smør
3 løg i halve ringe (ca. 250 g)
2 røde peberfrugter i halve ringe (ca. 250 g)
6 små tomater i kvarte (ca. 400 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
800 g kartofler
* Tilberedning
Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver og rens dem for hinder
og evt årer.
Marinade:
Bland eddike, vand og krydderurter i en plastikpose, egnet
til madlavning.
Kom leverskiverne i posen og luk den.
Vend godt rundt og lad leverskiverne marinere i køleskabet i
ca. 1 time.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Tag leveren op af marinaden.
Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min på hver side.
Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et
fad i ca. 10 min.
Grønsager:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden
at det bruner.
Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min.
Tilsæt tomater, salt og peber.
Svits yderligere ca. 2 min. og smag grønsagerne til.
Ved serveringen:
Fordel lidt af de varme grønsager på leverskiverne.
Server resten af grønsagerne i en skål ved siden af.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvelever
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.