Denne ost er perfekt
at have ved hånden til gode salater og sandwiches. Og desuden er den fuld cif
velsmag.
Forberedelse 10 min
+ marinering. 10 portioner
#Ingredienser
3 fed hvidløg
3 mozzarellaoste a
125 g
3 kviste rosmarin
3 kviste oregano
1 tsk groftkværnet
sort peber
4 spsk olie
2 spsk
balsamvineddike
2-3 dl rødvinseddike
* Tilberedning
1. Læg
hvidløgsfeddene i en skål og overhæld dem med kogende vand.
Lad dem trække i 1
min.
Lad hvidløgsfeddene
dryppe af på et stykke køkkenrulle.
2. Lad ostene dryppe
af og læg dem derefter i et stort syltetøjsglas eller i tre små.
3. Læg
hvidløgsfeddene ovenpå osten og stik rosmarin- og oreganokvistene ind
mellem ostestykkerne
eller læg en kvist af hver sort i glassene.
Drys sort peber
over.
4. Bland olie og
balsamvineddike og hæld blandingen over ostene.
Fyld på med
rødvinseddike til osten er helt dækket.
5. Lad osten stå i
køleskabet mindst 1 døgn.
Den marinerede
mozzarella kan holde sig på køl op til 1 måned.
VARIATION
Marineret mozzarella
er et godt indslag i en antipasto.
Server med tynde
skiver parmaskinke og syltede grønsager.
Eller server osten i
en salat eller på ostebordet.
Tips:
Salat: anret
skivede, gule og røde tomater på en tallerken.
Læg mozzarellaskiver ovenpå. Drys med friske krydderurter.
Brug marinaden som dressing.
Sandwich: læg salat
eller spirer, tomatskiver og udstenede oliven på en brødskive.
Læg marineret
mozzarella ovenpå. Dryp med dressing.
Pr. portion: Energi:
Kcal 139 = kj 583
Kulhydrat O g
Protein 10 g Fedt 11 g (71 %) Fibre 0 g
• Mozzarella er en
god kalciumkilde.
• Vineddike er en
sund smagsgiver, som ikke indeholder noget fedt.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.