Denne ret er hurtig at tilberede, men en lang marinering gør
kødet ekstra mørt og giver det smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
225 g magert oksekød (inderlår)
1 spsk lys sojasauce
1 tsk sesamolie
2 tsk risvin eller tørsherry
1 tsk sukker
2 tsk hoisinsauce
1 fed hvidløg, presset
½ tsk Maizena
strimlet, grøn peberfrugt, til pynt
ris eller nudler, tilbehør
SAUCE
2 spsk mørk sojasauce
1 tsk sukker
½ tsk Maizena
3 spsk østerssauce
8 spsk vand
2 spsk vegetabilsk olie
3 fed hvidløg, pressede
1 cm frisk ingefær, revet
8 babymajs, flækkede
½ grøn peberfrugt, udkernet og tyndt strimlet
25 g bambusskud fra dåse, afdryppede og skyllede
* Tilberedning
1. Skær kødet i tern på 2½ cm med en skarp kniv og læg dem i
et lavt fad.
2. Rør sojasauce. sesamolie. vin, sukker, hoisinsauce,
hvidløg og Maizena sammen og hæld det over kødet.
Vend kødet godt i marinaden.
Tildækkes og marineres i mindst 1 time, helst natten over i
køleskabet, så det får en fyldigere smag.
3. Imens tilberedes saucen.
Rør sojasauce. sukker, Maizena, østerssauce og vand sammen.
4. Varm olien i en forvarmet wok.
Tilsæt kødet med marinaden og lynsteg i 2-3 min, til det er
lukket og brunet.
5. Tilsæt hvidløg, ingefær, babymajs, peberfrugt og
bambusskud.
Rør østerssauce-blandingen i og bring den i kog.
Dæmp varmen og lad det simre 2-3 min.
6. Hæld retten op på et varmt fad, pynt med grøn peberfrugt
og server den med ris eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 195. Sukker 1 g. Proteiner 12 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød Svinekød Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.