Her er en velsmagende ret, som kan sættes i ovnen og passe sig
selv i flere timer - ideelt for alle travle kokke.
6-8 personer
# Ingredienser
1 udbenet, rullet tykbryst, omkring 1,8 kg
1 spsk honning, smeltet
2 friske laurbærblade
salt og friskkværnet peber
STÆRK KRYDDERI-BLANDING
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk cayennepeber
# Tilberedning
1. Op til 24 timer før kødet skal steges, krydres det med
krydderiblandingen.
Bland kanel, kommen, koriander og cayennepeber.
Gnid først kødet med honning, og derefter med
krydderiblandingen.
Læg kødet på et dobbelt sammenlagt stykke stanniol, der er
stort nok
til at kunne foldes rundt om kødet.
Rul laurbærbladene med ind i kødrullen.
Fold stanniolstykket godt rundt om kødet og sørg for, at
alle
sammenføjninger er lukket godt til.
Pakken lægges i køleskabet, til den skal bruges.
2. 30 min før kødet skal steges, tages det ud af køleskabet,
så det kan få stuetemperatur. Lad være med at åbne
stanniolet.
Forvarm ovnen til 110 °C.
Beklæd et ildfast fad med et lag stanniol.
3. Læg kødet i fadet og steg det i 5 timer, til det føles
mørt,
når man trykker gennem stanniolet.
Kødet tages ud af ovnen og hviler i 20 min.
4. Før servering pakkes kødet ud.
Den opsamlede saft fra kødet hældes i en gryde og
opvarmes til middel varme.
5. Smag til med salt og peber, fjern laurbærbladene,
skær kødet ud i tynde skiver og hæld den varme kødsaft over.
Se alle de bedste opskrifter med Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------