En spændende ny måde
at tilberede andelår på. Kødet bliver saftigt og dejligt krydret, og det er
nemt og hurtigt at lave couscous til.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Simretid 60 min.
# Ingredienser:
4 andelår
salt
2 løg
2 fed hvidløg
(fintrevne)
2 cm ingefær
(fintrevet)
2 stænger kanel
eller 1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt
spidskommen
½ tsk chiliflager
200 g tørrede
frugter (abrikoser, svesker, figner eller/og dadler)
5 dl vand eller
bouillon
1 lille bundt frisk
koriander eller mynte
Tilbehør: 4 dl
couscous
* Tilberedning
Brun andelårene i en
stor stegegryde uden fedtstof.
Brun dem på
skindsiden først, så fedtet smelter fra, og
steg dem gyldenbrune på begge
sider.
Læg andelårene på en
tallerken og krydr med salt.
Skær løgene i tynde
både og steg dem i gryden.
Tilsæt hvidløg,
ingefær, kanel, spidskommen, chili og salt.
Læg de tørrede
frugter og andelårene i gryden.
Tilsæt vand eller
bouillon, og lad retten simre under låg i ca. 1 time.
Hæld couscoussen i
en stor skål med 1 tsk salt og
overhæld den med 8 dl kogende vand.
Dæk skålen med et
låg og lad couscoussen trække i 10 min.
Rør forsigtigt
couscoussen løs med en gaffel.
Smag retten til med
salt og drys med grofthakket koriander eller
mynte lige inden servering.
Server med couscous.
TIPS: I stedet for
andelår kan du bruge kyllingelår. De skal kun simre i ca. 45 min.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD