Hvem elsker ikke
chips med dip? Her er en variant, som du kan nyde med god samvittighed -
sprødbagte majstortillas og mager dip.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min. 6 portioner
# Ingredienser
6 majstortillas
1 spsk olie
2 tsk paprika
TIL SALSASAUCEN:
4 modne faste
tomater
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 lille moden
avocado
saften af 1 citron
eller 2 limefrugter
½ tsk friskkværnet sort peber
TIL SERVERJNG:
1½ dl cremefraiche
* Tilberedning
1. Varm ovnen til
175 °C.
Beklæd to bageplader
med bagepapir.
2. Pensl brødene let
med olie og drys dem med paprika.
Bag 5 min, til
brødene er gyldne og sprøde.
3. Læg brødene på et
skærebræt og
skær straks små
trekanter af dem.
Gør det med det
samme, ellers bliver brødet koldt,
sprødt og smuldrer
let.
4. Del tomaterne
tværs over og skrab kernerne ud.
Skær frugtkødet i
små tern.
Pil og hak løg og
hvidløg fint og bland dem med tomaterne.
5. Flæk og udsten
avocadoen.
Grav kødet ud, mos det med en gaffel og
rør det med
tomat-blandingen.
Tilsæt citronsaft og
krydr med peber.
Hæld salsa og cremefraiche
i separate skåle.
Stil skålene på et
stort serveringsfad og
læg de sprøde chips rundt om.
Tips:
For at gøre det lidt
lettere kan man anvende færdige majschips,
nachos, som findes i forskellige varianter i butikkerne.
De indeholder intet
kolesterol.
Avocado bliver mørk
hvis den får lov at ligge fremme.
Bland frugtkødet med
citronsaft, som hindrer den effekt.
• Majstortillas
bages uden fedt.
• Cremefraichen kan
blandes med lige dele syrnet fløde.
Pr. portion: Energi:
Kcal 243 = kj 1017
Kulhydrat 38 g
Protein 5 g Fedt 8 g (29%) Fibre 4 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.