Smag denne krydrede bennemix - lav gerne dobbelt portion med
det samme. Server med løse ris og varme majsmuffins til.
Dette er en meget mager ret .
• 8 g fibre pr. portion dækker en tredjedel af dagsbehovet
for en voksen person.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 6 portioner
# Ingredienser
2½ dl langkornede ris
5 dl vand
3 dåser (à ca. 400 g) røde bønner konserverede i vand
1 løg
3 fed hvidløg
1 jalapeño peber
1 spsk olie
½ tsk stødt kommen
½ tsk salt
2 spsk friskpresset citronsaft
1 dl reven, mager cheddarost
* Tilberedning
1. Skyl risene godt i lunkent vand.
Bring vandet l kog l en gryde og tilsæt risene.
Skru ned og læg låg på.
Lad risene koge sagte til al væske er opsuget og risene er
møre, ca. 20 min.
2. Mens risene koger laver du bønnemixen.
Lad bønnerne dryppe af i en si.
Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgene.
Skyl, udkern og hak jalapeñoen.
Opvarm olien i en stor gryde.
Kom løget i og lad det stege ca. 5 min.
Pres hvidløgene i og tilsæt jalapeñoen.
Lad det stege yderligere ca. 1 min.
3. Tilsæt bønner og smag til med kommen og salt.
Lad blandingen koge sammen, ca. 15 min.
Rør citronsaften i.
4. Hæld bønnemixen i en serveringsskål.
Drys med osten og server sammen med risene.
Mexicansk bønnemix:
Pr. portion: Energi: Kcal 281 = kj 1180
Kulhydrat 45 g Protein 14 g Fedt 5 g (16%) Fibre 8 g
Tips:
MIKROOVN
En rest af bønnemixen kan varmes i mikroovnen.
Kør på fuld effekt i 2 min.
Bliver der bønner tilovers så opvarm lidt olie på en pande
og tilsæt bønnerne.
Lad dem blive gennemvarme og mos dem så med en gaffel.
Smag bønnepuréen til med fx finthakket spansk peber,
reven ost, cayennepeber og en anelse chilipulver.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..