Rejernes salte smag og limens syrlige friskhed gør denne ret til en virkelig delikatesse. Server gerne med sprøde, ostegratinerede tacos. Her
er det ret nemt.
• Friske rejer med skal bør spises samme dag de er købt. Skal
de gemmes, bør de pilles og fryses.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 dåse skivede champignoner (200 g)
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
1 dl chilisauce
2 dl fløde
1 tsk salt
¼ tsk hvid el/er sort peber
¼ tsk cayennepeber
2½ dl hvide ris
4 tsk friskpresset limesaft
300-400 g pillede rejer
½ dl koncentreret appelsinjuice
1 dl vand
1 limefrugt til garnering
* Tilberedning
1. Pil og hak løgene.
Rens peberfrugten og skær den i strimler.
Lad champignonerne dryppe af.
2. Opvarm smørret i en sautépande.
Tilsæt løg og champignon og steg i ca. 3 min.
Drys melet over og rør rundt.
Tilsæt peberfrugt, chilisauce, fløde, salt og krydderier.
Lad det simre uden låg i 8-10 min.
3. Bring 5 dl vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og friskpresset lime.
Lad risene koge sagte, til væsken er absorberet, ca. 10 min.
4. Når grønsagsblandingen er kogt færdig tilsættes
rejer, appelsinjuice og vand.
Bring i kog og lad rejerne blive gennemvarme.
5. Anret på et serveringsfad med risene ved siden af.
Garner med lime og server straks.
Mexicansk rejepande:
Pr. portion: Energi: Kcal 440 = kj 1848
Kulhydrat 54 g Protein 29 g Fedt 12 g (25%) Fibre 5 g
Tips:
Det er godt at servere retten med ostegratinerede tacos.
Riv ost efter smag over tacosene.
Stil ind i ovnen og gratiner ved 150 °C i ca. 5 min.
Pillede rejer er noget dyrere end rejer med skal,
men man må tænke på at af 1 kg rejer med skal
får man kun 300-400 g pillede rejer.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.