Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, mirabeller: ca 10 min. Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Mirabelletrifli
Kompot:
mirabeller
½ dl vand
ca
sukker (ca 1¼ dl)
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2 dl mælk
½ stang vanilje
Endvidere:
10-12 små makroner
½ dl sød portvin eller sherry
1½ dl piskefløde
*
Sådan laves Mirabelletrifli
Kompot:
1. Skyl mirabellerne og udsten dem.
Kom mirabellerne i en gryde med sukker og vand og kog dem ca
5 min. under låg.
Lad dem stå i lagen yderligere 5 min.
Lad derefter mirabellerne blive helt kolde i lagen, hurtigst
i vandbad.
Creme:
2. Pisk æg og sukker sammen og pisk det lyst og let.
3. Hæld mælken i en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det misfarver retter med æg og mælk.
Flæk vaniljestangen og kom den i mælken.
Bring mælken i kog.
Bland de piskede æg og mælken under omrøring.
Varm cremen op for svag til jævn varme under piskning, til
den tykner.
Tag gryden fra varmen og afkøl cremen.
Pisk hyppigt, så cremen ikke trækker skind.
Tag vanilje bælgen op.
4. Knus makronerne og kom dem i en skål eller portionsglas.
Dryp portvin eller sherry over.
5. Læg mirabelle kompotten over makronerne.
Fordel cremen i skålen (glassene).
Pisk fløden og pynt med den.
Tips: Brug gerne nogle syltede mirabeller til pynt.
Eller drys med hakkede nøddekerner. Se i øvrigt Makroner.
Triflien kan laves med Mirabeller,
ovnbagte eller Mirabeller,
syltede.
Se alle de bedste opskrifter med Mirabelle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------