Der er noget ved dem, der føles lidt fancy, men de er så nemme
at lave, at de er den perfekte ting at servere, når du er i humør til at imponere.
Server med ris og lidt sauteret spinat.
4 portioner. Forberedelsestid:
5 min. Samlet tid: 10 min
# Ingredienser
2 spsk mirin (sød
japansk risvin ell. sherry)
2 spsk miso
1 spsk sojasauce eller
tamari
16 kammuslinger (ca. 1
kg), sidemuskel fjernet
olie, madlavningsspray
frisk purløg i skiver,
til servering
* Tilberedning
1. Pisk mirin, miso og
sojasauce, indtil det er glat i en mellemstor skål.
Dup kammuslinger tørre
med køkkenrulle og tilsæt miso blandingen,
vend til de er dækket.
Lad marinere mindst 5 min
eller op til 15.
2. Beklæd en airfryer-kurv
med madlavningsspray. Arbejd i hold, arranger kammuslinger i kurven med en afstand
på ca. 1" fra hinanden. Kog ved 200 °C indtil medium-rare og toppen er let
karamelliseret (må ikke vendes), ca. 5 min.
3. Overfør kammuslinger til et fad. Drys med purløg.
Sæt dem ud som en appetitvækker til en fest, eller gør det til
et komplet måltid og
server med dampede ris, kogt bok choy og en salat med gulerods
ingefærdressing.
Til dessert, følg op med hjemmelavede Mochi japanske riskager eller grøn te-is.
Er kammuslinger en fisk eller skaldyr?
Kammuslinger er skaldyr, der vokser i smukke, stribede skaller
med en bølget kant.
Hvilken del af kammuslingen spiser du?
Inde i kammuslingen er en buttet, cirkulær muskel kaldet adduktormusklen.
Det er det, der tillader skallen at åbne og lukke. Før du laver mad, vil du måske
fjerne de små sidemuskler fra kammuslingen. Selvom det er spiseligt, kan nogle mennesker
ikke lide dets hårde konsistens.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------