Miso er en "pasta" som stammer fra Japan. Miso
bruges i den klassiske japanske misosuppe, som smagsgiver i mange retter, som
dressing – eller som her til dip.
4 personer Tid: 10 min
# Ingredienser
2-4 spsk sesamfrø
4 spsk lys miso (kan erstattes af jordnøddesmør eller tahin)
2 spsk soja
1 spsk sesamolie
saft af ½ citron
1 tsk finthakket chili
1 spsk reven ingefær
2-3 spsk risvinseddike
1 spsk flydende honning
1 spsk tahin eller 1 spsk tamari
1 presset fed hvidløg
* Tilberedning
Rist sesamfrøene på en tør, hed pande og lad dem køle af.
Bland de øvrige ingredienser sammen til en sammenhængende
masse.
Drys de ristede frø over misodippen.
Den kan med held laves i forvejen og trække på køl.
Server til rå grønsager i stave, som sauce til forårsruller
eller til stegt fisk eller kylling
INFO: hvad er miso?
Miso er en “pasta”, som stammer fra Japan, hvor den har
været spist i århundreder på grund af sine ernærings- og smagsmæssige
egenskaber. Miso er mælkesyregærede bønner, korn eller boghvede, som
tarmfloraen holder rigtig meget af. Og mere og mere forskning fortæller, at
netop tarmfloraen er meget vigtig for vores immunsystem. Miso fås lys eller
brun.
Miso bruges i den klassiske japanske misosuppe, som
smagsgiver i mange retter, som dressing – eller som her til et dip.
Miso rækker langt (og kan holde sig flere måneder i
køleskabet). Har du købt en pose, så drik gerne i den kolde tid en kop
styrkende misosuppe hver dag.
Miso må aldrig koge. Så ødelægges vigtige enzymer.