Miso
bruges fx til den japanske misosuppe og tilsættes den rygende varme suppe til
sidst. Prøv smagfuld miso i dips og salatdressinger.
# Ingredienser
til misodressing:
4 spsk
mørk eller lys miso (japansk sojabønnepasta se LexABC)
2 spsk
riseddike eller friskpresset citron- eller limesaft
1 spsk
sesamolie
1
fed hvidløg
1 tsk
flydende honning
1 tsk
sojasauce
evt.
lidt vand
Tilbehør:
brød
*
Sådan
laver du misodressing:
Dup
kyllingekødet tørt med køkkenrulle.
Brun
det på begge sider i en dyb pande med olie.
Krydr
med salt og peber.
Tilsæt
lidt vand, læg låg på, og lad kødet dampstege færdigt i ca. 20 min., til
kødsaften er klar. Skær kyllingekødet i skiver på tværs af kødfibrene.
Pisk
miso sammen med riseddike eller citronsaft og sesamolie, og smag til med knust
hvidløg, honning og sojasauce.
Tilsæt
lidt vand i, hvis dressingen er for tyk eller for kraftig i smagen.
LexABC:
Miso er en japansk bønnepasta, der består af fermenterede saltede sojabønner
tilsat varierende mængder byg eller ris. Miso laves både mørk og lys og har
smag af umami. Miso bruges til den japanske misosuppe og tilsættes den rygende
varme suppe til sidst - miso må ikke koge.
Prøv
smagfuld miso i dips og salatdressinger.