En kraftig chokoladetærte fra de amerikanske sydstater! Her er alle de bedste opskrifter samlet – og alle med fotos
Forberedelsestid: 40 min + afkøling i køleskab.
Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 8-10
# Ingredienser
250 g alm. mariekiks
125 g smeltet usaltet smør
1 tsk stødt kanel
300 g mørk chokolade
90 g smør
0,6 dl kold, stærk, sort kaffe
2 piskede æggeblommer
1,2 dl flødeskum
2 spsk kold, stærk, sort kaffe
3,7 dl piskefløde
2 spsk flormelis
2 spsk kakao
2 tsk kaffe
* Tilberedning
1. Pensl en 23 cm tærteform med smeltet smør eller olie.
Hæld kiksene i en foodprocessor og kør i 15 sekunder, indtil
de er blevet til fine krummer.
Tilsæt smør og kanel og kør i yderligere 15 sekunder.
Pres blandingen ned i tærteformens bund og sider.
Glat bundens overflade med et glas. Stil bunden i køleskab.
2. Hæld chokolade, smør og kaffe i en stor, ildfast skål.
Stil skålen i en gryde med småkogende vand og rør i skålens
indhold, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er jævn.
Rør æggeblommerne i og lad det køle af og stå i 10 min.
Vend flødeskummet i massen og øs den op i bunden.
Stil det i køleskab i en time.
3. Tag tærten ud af formen og stil den på et serveringsfad.
Hæld den ekstra kaffe og piskefløde op i en lille skål og pisk
det med en elpisker, indtil der danner sig bløde toppe.
Øs fløden op over tærten og stil den i køleskab i 10 min.
Bland flormelis, kakao og kaffe og drys det over tærten før
den serveres.
Prøv sammen med:
Forret: Kylling og
tomatpastasalat
Hovedret: Fransk
omelet med gruyèreost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.