Flødedesserter
findes i utallige variationer, som fx fromager, mousser, skum osv. Desserter
med husblas i er ikke fryseegnede. Mokkafromagen er en af de desserter, der er allermest populær fra Kogebog.dk – og det forstår man godt. Prøv den og bliv overbevist ...
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
20 min. Køletid: 1 time.
# Ingredienser
5 blade husblas
4 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
2½ dl mælk
1 spsk kaffepulver
1 tsk kakao
2½ dl piskefløde
chokoladebønner
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommerne
til en tyk æggesnaps med sukkeret.
2. Bring mælken i
kog med kaffepulver og kakao; pisk den varme mælk i æggeblommerne.
Hæld blandingen
tilbage i gryden og varm op, til cremen er tyk.
Den må IKKE koge!
3. Knug husblassen
og smelt den i den varme creme.
Rør til husblassen
er opløst.
Lad cremen afkøle.
4. Pisk fløden stiv.
Når cremen er
halvstiv, vendes flødeskummet i.
5. Skyl en randform
i koldt vand og hæld fromagen i (eller hæld den blot op i en glasskål).
Dæk formen med alufolie;
sæt fromagen koldt.
6. Når fromagen er
helt stiv, tages den ud af køleskabet og løsnes langs kanten med en kniv.
Dyp formen i kogende
vand i 2-3 sekunder og vend fromagen.
Pynt med
chokoladebønner.
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at
koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (pyrex)
skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt
brænde sig alvorligt!