Logo

Mokkafromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mokkafromage

 
Flødedesserter findes i utallige variationer, som fx fromager, mousser, skum osv. Desserter med husblas i er ikke fryseegnede. Mokkafromagen er en af de desserter, der er allermest populær fra Kogebog.dk – og det forstår man godt. Prøv den og bliv overbevist ...
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: 20 min. Køletid: 1 time.
 
# Ingredienser
5 blade husblas
4 æggeblommer
85 g (1 dl) melis
2½ dl mælk

1 spsk kaffepulver
1 tsk kakao

2½ dl piskefløde
chokoladebønner

 
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommerne til en tyk æggesnaps med sukkeret.

 
2. Bring mælken i kog med kaffepulver og kakao; pisk den varme mælk i æggeblommerne.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op, til cremen er tyk.
Den må IKKE koge!

 
3. Knug husblassen og smelt den i den varme creme.
Rør til husblassen er opløst.
Lad cremen afkøle.


4. Pisk fløden stiv.
Når cremen er halvstiv, vendes flødeskummet i.


5. Skyl en randform i koldt vand og hæld fromagen i (eller hæld den blot op i en glasskål).
Dæk formen med alufolie; sæt fromagen koldt.


6. Når fromagen er helt stiv, tages den ud af køleskabet og løsnes langs kanten med en kniv.
Dyp formen i kogende vand i 2-3 sekunder og vend fromagen.
Pynt med chokoladebønner.

 
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (pyrex) skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt brænde sig alvorligt!

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her