Dessert. Arbejdstid: 25 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Mokkais
6 æggeblommer
75 g flormelis (1½ dl)
3 tsk pulverkaffe
¾ dl vand
3 dl piskefløde
Isform: ca . 1 liter
* Sådan laves Mokkais
1. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en skål.
Sæt skålen i varmt vandbad, pisk æggemassen let og luftig.
Tag skålen op af vandbadet.
2. Kog ¾ dl vand op og opløs pulverkaffen heri.
Lad kaffen svale, før den hældes i æggemassen.
Pisk massen kold, luftig og let.
3. Pisk fløden til skum og rør det i.
4. Sæt mokkaisen i fryseren 3-4 timer. Rør jævnligt i isen
den første time, ellers kan æggene synke til bunds.
Tips: Mokkaisen kan serveres på en Marengsbund,
eller fryses i portionsforme og drysses med ristede mandelspåner og revet
chokolade ved serveringen.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------