Dessert. Arbejdstid: 25 min. Afkøling: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Mokkatrifli
Mokkacreme:
75 g smør
flormelis (1½ dl)
2 æggeblommer
¾ dl piskefløde
1 tsk kakaopulver
1 tsk pulverkaffe
Endvidere:
12 makroner
kakaolikør efter smag
Pynt:
mandler (½ dl)
chokolademokkabønner eller chokoladespåner
Portionsglas
*
Sådan laves Mokkatrifli
Mokkacreme:
1. Rør smørret blødt og cremet med flormelissen i en skål.
2. Rør æggeblommerne i, en ad gangen, rør fløden i, og
endelig kakaopulver og pulverkaffe.
3. Sæt skålen i varmt vandbad og pisk uafbrudt i cremen, til
den er let og luftig.
Hold vandbadet godt varmt, men ikke kogende, cremen må ikke
blive for varm.
4. Tag skålen op af vandbadet og lad cremen køle af.
Rør i den af og til.
5. Skold og smut mandlerne. Hak dem groft.
Anretning.
6. Fordel makronerne i portionsglassene.
Dryp dem med likøren.
7. Fordel mokkacremen over makronerne og pynt med
grofthakkede mandler og chokolademokkabønner eller chokoladespåner .
Tips: Se i øvrigt Makroner.
Den varme mokkacreme kan tilsættes hakket bitter chokolade
stedet for kakaopulver.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------