Se den imponerende
Mont Blanc opskrift trinvis fra den berømte café La Maison Angelina nær
Louvre. Du vil elske denne franske dessert!
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min.
# Ingredienser
1 lagkagebund
1 ds (450 g) ananas
1 ds (225 g) halve
ferskner
1 ds (225 g) litchi, (lychee eller kærlighedsfrugt) eller andre bær
200 g vindruer
1 glas likør
6 æggehvider
50 g (1 dl)
flormelis
1 liter vaniljeis
25 g mandler, evt.
mandelflager.
* Tilberedning
1. Tænd for ovnen
(250 °C).
2. Læg lagkagebunden
på et stort, ovnfast fad.
3. Lad frugterne
dryppe godt af.
Skær dem i mindre stykker.
Fjern kernerne fra
vindruerne.
4. Læg frugten på
bunden, men ikke helt ud til kanten.
Dryp med likør.
5. Pisk hviderne
stive.
Pisk flormelis i, 1
spsk ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank.
6. Skær isen i tykke
skiver, der fordeles over frugten.
7. Dæk hele
desserten med marengsmasse.
Der må ingen huller
være.
Drys med
mandelflager.
8. Stil desserten i
den meget varme ovn og lad den gyldne.
Den skal højst have
5 min.
Server den straks.
Variation:
Mont Blanc desserten
kan også laves som portionsdesserter. Så stikker man lagkagebunde ud med et
rødvinsglas eller bruger skiver af sandkage som bunde.
1. Her ses
ingredienserne til en Mont Blanc. Andre bunde kan også bruges.
2. Fordel frugterne
oven på bunden og dryp med likør eller fx portvin.
3. Skær isen i
skiver, der lægges over frugten.
Gå ikke helt ud til
kanten.
4. Den stiftpiskede
marengsmasse, med sukker, fordeles så det dækker helt.
INFO: En Mont Blanc er også en dessert af purerede, sødede
kastanjer toppet med en pisket fløde. Navnet kommer fra Mont Blanc, da det
ligner et sneklædt bjerg.