Morbær, Morus rubra, er frugten af morbærtræet (der også kan være en busk). Det vokser i den nordlige halvkugles tempererede egne, Asien, Amerika og Europa, og i troperne s bjergland. Der findes mange arter, men groft kan de inddeles i hvidt morbær, Morus alba, der blandt andet dyrkes i Kina og
Japan, hvor bladene er føde for silkeorme, samt sort morbær, Morus nigra, der
kan dyrkes herhjemme, specielt i de sydlige egne af landet og på Bornholm.
Morbær kræver varme og læ. Det er den opsvulmede frugtstand,
der spises, og den minder om et fast, aflangt, sort-rødligt brombær.
Morbær bruges friske som dessertbær, men er vanskelige at
ramme netop på højdepunktet. De falder ned efterhånden og så snart de er modne.
Morbær kan syltes og bruges til saft. De er sjældent i handelen, men man kan
være heldig i august-september, når de har sæson.
Morbær kan, som andre bær, fryses, men mister konsistens.
Holdbarhed: 1 år. Herefter egner de sig dog fortrinsvis til syltning og
desserter.
Se de bedste opskrifter med Morbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------