Forret. Arbejdstid: ½ time. Iblødlægning, morkler: 1 time. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Morkelsoufflé
20 g tørrede morkler
1 lille porre
smør
Soufflédej:
smør
2½ spsk hvedemel
mælk
4 æg
1 tsk salt
hvid peber
Endvidere: smør til formene
Portionssouffléforme
*
Sådan laves Morkelsoufflé
1. Læg morklerne i blød i koldt vand 1 time.
Kassér vandet og skyl morklerne godt.
Tør dem forsigtigt og del dem et par gange.
2. Rens og skyl porren og skær den i tynde ringe.
Varm smørret på panden og svits morkler og porreringe få min.
Smør souffléformene.
Sæt ovnen på 200 °C.
Soufflédej:
3. Smelt smørret og rør melet i.
Spæd med mælken og rør jævningen glat.
Lad den koge godt sammen.
4. Tag gryden fra varmen og lad jævningen svale.
Del æggene i blomme øg hvide. Pisk hviderne stive.
Rør blommerne i jævningen, en ad gangen.
Krydr med salt og peber.
5. Vend morkel-porreblanding en i dejen og vend forsigtigt
de piskede hvider i.
Fordel soufflédejen i de smurte forme, men fyld kun ¾ op, så
souffléen kan hæve.
6. Bag souffléerne midt i ovnen ca 20 min.
Server straks med smeltet eller rørt smør til.
Soufflé skal serveres direkte fra ovnen, det er bagværk, der
nemt falder sammen.
Bages souffléen i en stor form, stilles den på nederste
ovnrille i ca 45 min. ved 175 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Morkel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------