Rødtungefileter lagt
sammen med en lækker champignoncreme simrer i ovnen med lidt hvidvin.
En fest-ret som
udmærket kan laves til mange på en gang.
Tid: 35-40 min,
heraf 20 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
200 g champignoner
1 spsk smør eller
margarine
1 dl piskefløde
salt og peber
2-3 rødtunger (a ca
500 g)
1 tsk salt og ¼ tsk hvid peber
1 skalotteløg
2 spsk smeltet smør
½ dl rasp
½ dl hvidvin eller
tør vermouth
* Fremgangsmåde
1. Hak
champignonerne fint og svits dem i fedtstoffet.
Tilsæt fløden og lad
det koge helt ind.
Smag til med salt og peber.
2. Fileter
rødtungerne. Tør fileterne, drys med salt og hvid peber.
3. Fordel et tykt
lag champignoncreme på halvdelen af fileterne og læg de andre over.
4. Pil løget og hak
det fint.
Læg det i bunden af
et letsmurt ovnfast fad.
5. Læg de dobbelte
fiskefileter i fadet og pensl dem med smeltet smør.
Sigt raspen over og
hæld vinen ved.
Løft fileterne lidt,
så der kommer vin ind under dem.
6. Sæt fadet midt i
en 225 °C varm ovn i ca 20 min.
7. Server med kogte
kartofler eller ris. Given grøn salat til.
Tips: I stedet for rødtunge kan du bruge rødspætte.
Tilbered dem som
anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Rødtunge eller Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------