Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Bagetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Moussaka med lam
2 auberginer
1½ tsk salt
½ dl olie
Kødsauce:
hakket lammekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
400 g tomater eller 1 ds flåede
1 tsk tørret oregano
salt og peber
Ostesauce:
30 g smør
4 spsk hvedemel
½ l mælk
reven ost (grana)
reven muskat
salt og hvid peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Moussaka med lam
1. Skyl og tør auberginerne.
Skær dem i tykke skiver.
Læg dem lagvis på en tallerken og drys salt imellem og over.
Lad dem trække i 30 min. Skyl og tør skiverne.
Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergine skiverne
fastere, og de suger ikke så meget olie.
2. Varm halvdelen af olien på en pande og steg
aubergineskiverne 3-4 min. på hver side ved svag til jævn varme. Suppler med
olie efterhånden.
Tag aubergineskiverne af panden og læg dem på fedtsugende
papir (køkkenrulle).
Kødsauce:
3. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Svits løg og hvidløg kort i olie.
Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med under omrøring,
til det gryner og har skiftet farve.
4. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte.
Kom tomaterne i gryden, dåsetomater skal dryppe af først.
Krydr med oregano, salt og peber og tag gryden fra varmen.
Sæt ovnen på 165 °C.
Ostesauce:
5. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør melet i og rør, til blandingen er ensartet.
Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
Kog saucen nogle min. under piskning.
Tag gryden fra varmen og rør osten i.
Smag saucen til med muskat, salt og peber.
6. Læg aubergine skiver og kød sauce lagvis i et ovnfast
fad.
Hæld ostesaucen over.
7. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca 45 min., til
overfladen er gylden.
Tips: Server grøn salat og godt brød, fx Bondebrød
eller Landbrød,
til.
Retten kan tilsættes et par spsk tomatpuré og lidt hakket
persille.
Får osten for meget farve, må den dækkes til, fx med
pergamentpapir.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
INFO: Moussaka, musaka eller mousaka er en aubergine- eller
kartoffel-baseret madret, der ofte inkluderer hakkekød. Retten stammer fra
Levanten og er særligt udbredt i Mellemøsten og Balkan med mange lokale og
regionale variationer.
Se alle de bedste opskrifter med Moussaka
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------