Sauce. Arbejdstid: 25 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Mousselinesauce
250 g smør
1½ dl piskefløde
1 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
lidt hvid peber
3 æggeblommer
fint salt
*
Sådan laves Mousselinesauce
1. Smelt smørret, og lad det stå, til salt og urenheder er
sunket til bunds.
Pisk fløden stiv.
2. Kom citronsaft eller vineddike, 1 spsk vand og lidt
friskkværnet peber i en rustfri eller emaljeret gryde (aluminium misfarver mad
med æg) og kog det lidt ind for god varme uden låg.
Lad det svale håndvarmt.
3. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen, og pisk 2 spsk vand
i.
4. Sæt gryden i et ikke for varmt vandbad (se Bain-marie) og
pisk æggemassen tyktflydende.
5. Tilsæt det håndvarme, klarede smør lidt ad gangen og pisk
hele tiden.
Saucen skal være ensartet og glat mellem hver portion smør.
Bundfaldet må ikke komme med i saucen.
6. Saucen er klar, når den har konsistens næsten som
mayonnaise.
Smag til med salt.
Vend forsigtigt flødeskummet i den varme sauce.
7. Hæld saucen op i en varm sauceskål og server straks.
Tips: Server mousselinesauce til kogte grønsager, fx
asparges eller kogt fisk.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------