Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx Mynte-limesorbet, Citron-basilikumsorbet, Pebermyntesorbet, Timian-limesorbet, Citron-rosmarinsorbet.
Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 10 min. 8 personer.
# Ingredienser
300 g melis
1 kvist mynte
15 usprøjtede limefrugter
* Tilberedning
Smelt 250 g sukker med 2½ dl vand i en gryde, og bring i
kog.
Tag det fra varmen, tilsæt mynte, dæk til, og lad det trække
15 min.
Skær skallen af 1 lime, og skær den i strimler.
Fjern mynten fra siruppen, og udskift den med limeskallen.
Kog for lav varme 5 min. Fjern limestrimlerne fra siruppen.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle, rul dem i resten af
sukkeret, og hak dem.
Pres limefrugterne. Si saften, og tilsæt den til den
afkølede sirup.
Kør blandingen i en ismaskine ifølge brugsanvisningen.
Citron-basilikumsorbet
Udskift mynten med 1 kvist basilikum.
Pebermyntesorbet
Bring 50 g sukker i kog i 5 dl vand.
Dyp 5 kviste pebermynte i 5 dl kogende vand.
Lad det trække 10 min. Fjern pebermyntekvistene, og
bland sirup og pebermyntevand sammen Køl af, og frys.
Timian-limesorbet
Bring 2½ dl vand i kog med 200 g sukker.
Tag fra varmen, tilsæt to stilke timian.
Dæk til, og lad det trække 10 min.
Tilsæt 2 dl limesaft. Køl af 30 min i fryseren.
Lav granité ved at blande i en køkkenmaskine.
’
Citron-rosmarinsorbet.
Udskift mynten med 2 rosmarinkviste.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------