Pebermynte, også skrevet peber-mynte, er en staude, som er
en krydsning mellem vandmynte og grøn mynte. Planten er en nytteplante, der er
mest kendt for duften, men blomsterne er også værd at lægge mærke til.
Mynte er en artsrig slægt, som er udbredt med ca. 20 arter
over hele den nordlige halvkugle. Desuden findes der omtrent 10 krydsninger af
delvist ukendt ophav. Slægtens fælles kendetegn er, at planterne danner lange,
under- og overjordiske udløbere, og at blomsterne er næsten regelmæssige.
Mynte, peber. Engelsk: Peppermint. Latin: Mentha × piperita
Sæson: Dansk: hele året. Import: -
Holdbarhed: 6-7 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Meget gennemtrængende og dominerende smag -
bruges forsigtigt i mad. Anvendes normalt til the, is, slik, tyggegummi og
tandpasta. Eller som pynt på desserter.
Frysning: Nej.
Der eksisterer mere end 100 myntearter og krydsninger mellem
dem. Det har resulteret i en del forvirring omkring deres navne, så den samme
mynte kan have mange navne eller det samme navn bruges om flere forskellige
mynter.
Pebermynte har bløde, grønne blade og kan kendes på at hvert
blad har sin egen stilk, i modsætning til grøn mynte hvor bladene sidder på
hovedstilkene.
Den er en krydsning mellem grøn mynte og vandmynte, og den har en kraftig duft
af menthol. Det er som regel denne plante som bruges som smags- og
duftforstærker i bl.a. slik og tandpasta.
Opskrifter med Mynte
Tilbage til Råvarer.