Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Skal trække: ca 12 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Myntegelé
50 g friske mynteblade (3-4 bdt)
1 tsk citronsyre
2 spsk sukker
1 dl vand
Endvidere:
2 spsk geleringsmiddel
½ kg sukker
vand
*
Sådan laves Myntegelé
1. Skyl myntebladene koldt og lad dem dryppe af.
2. Hak bladene groft og kom dem i en skål sammen med
citronsyre, sukker og vand.
Lad det trække ca 12 timer.
3. Hæld myntevandet i en gryde gennem en sigte.
Pres godt i bladene med en træske, så saften presses ud.
4. Udrør geleringsmidlet i lidt af sukkeret og kom det i
myntesaften sammen med
vand.
5. Kog det op under omrøring, tag gryden fra varmen og rør
resten af sukkeret i.
Rør, til sukkeret er helt opløst.
6. Kog myntesaften op igen og lad den koge ca 1 minut.
Tag gryden fra varmen og skum geleen omhyggeligt.
7. Hæld straks geleen på rene glas.
Bind glassene til, når geleen er blevet kold.
Tips: Server myntegeleen til retter med lammekød
eller brug den som pynt på kager eller desserter.
Mynte-æblegelé:
ikke helt modne æbler
½ l vand
friske mynteblade
2 tsk citronsyre
sukker pr. l saft
Skyl æblerne og fjern blomst og stilk og skær æblerne i
mindre stykker.
Kog æblerne meget møre med vand, mynte og citronsyre, ca ¾
time under låg.
Hæld æblerne til afdrypning i en saftpose eller si, der er
foret med fx pladevat, til næste dag.
Mål saften og tilsæt sukker og kog saften 10-15 min. ved
svag varme, til saften gelerer.
Skum geléen og hæld den på rene glas.
Bind glassene til, når geléen er kold.
Se alle de bedste opskrifter med Mynte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------