Sauce Dip. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 10 min. Skal trække: mindst 2 timer. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Myntesauce
1-2 bdt frisk mynte
1 dl vand
2 spsk vineddike
1 spsk sukker
*
Sådan laves Myntesauce
1. Skyl mynten koldt og lad den dryppe godt af.
2. Pil myntebladene af stilkene.
Hak bladene fint og kom dem i en skål.
3. Kog stilkene, ikke bladene, med vand, vineddike og sukker
ca 10 min. ved svag varme.
Tilsæt lidt mere vand, hvis det fordamper.
4. Si den hede lage over myntebladene og lad saucen trække
mindst 2 timer.
Tips: Server myntesaucen kold eller varm til
lammekød.
1 spsk tørrede mynteblade kan eventuelt erstatte den friske.
De skal nulres fint, før de overhældes med vand-vineddike-sukker-lagen.
Myntesmør:
Gnid
(usaltet) smør sammen med 1 spsk finthakkede mynteblade og ½ spsk finthakket
purløg.
Smag til med et par dråber citronsaft, evt. fint salt og
lidt hvid peber.
Myntesmør passer fint til både lam og fisk.
Myntedip:
Pisk 1-1½ dl cremefraiche grønt med friskhakkede mynteblade,
krydr med lidt citronsaft og hvidløg, salt og peber.
Dip'en, der kan serveres sammen med næsten enhver frisk
grønsag, kan også serveres i en bagt kartoffel sammen med lammekød, gerne fra
grill.
Se også Fondue med
lammekød og Myntesauce.
Se alle de bedste opskrifter med Mynte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------