Mysli findes i mange former i supermarkederne. Nogle laves
med rosiner, nogle med abrikoser og så videre. Men hvorfor ikke lave din egen,
sprøde mysli med denne nemme opskrift.
Til ca. 1 kg. Tilberedningstiden er cirka 80 minutter. Heraf
er arbejdstiden cirka 15 minutter.
På trods af de mange ingredienser er myslien ganske nem at
lave. Perfekt til morgenmaden, hvis det skal være hurtigt men lækkert.
# Ingredienser til mysli:
1 dl hirseflager (ca. 40 gram)
1 liter havregryn (ca. 300 gram)
1½ dl hvedeklid (ca. 50 gram)
1½ dl sesamfrø (ca. 100 gram)
2 dl kokosmel (70 gram )
1 dl hasselnøddeflager (50 gram)
2 dl honning (280 gram)
1 dl vindruekerne- eller majsolie
2 dl vand
200 gram rosiner (4 dl)
* Sådan laver du din egen mysli:
Start med at blande alle ingredienser med undtagelse af
rosiner i en bradepande.
Bag nu blandingen i ovnen ved 200 °C i cirka en time.
Husk at røre ofte i blandingen, så myslien bliver løs og
uden klumper.
Myslien er færdig når den er bagt gylden.
Når myslien er afkølet tilsættes der rosiner – og så er
myslien klar
til at blive spist til morgenmaden.
Tips til mysli
Mysli skal opbevares i en lufttæt beholder – og kan nydes i
flere dage.
Server gerne myslien med fx mælk eller syrnede mælkeprodukter.
Det er bedst at tilsætte rosinerne lige før den skal spises,
da de ellers bliver tørre hurtigt.
Hvis du ikke er den store fan af rosiner kan
du fx prøve at tilsætte tørret tranebær eller
abrikos, det giver en dejlig sød
smag ligesom rosinerne.
Myslien kan med fordel også bruges som snack eller som
hurtig mellemmåltid.
Det skal nok blive et hit på et hvert morgenbord og skal
nok skabe glæde.
Hvis du er glad for mysli, kan du også prøve vores lette
mysligrød til morgenmaden.
Du
finder vores opskrift på mysligrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din sprøde mysli.
INFO: Müsli eller mysli er et morgenmadsprodukt baseret på
havregryn og tilsat andre grynsorter, kerner, stykker af et eller flere tørrede
frugter eller nødder. Müsli kommer oprindeligt fra Schweiz og blev udviklet af
lægen Maximilian Bircher-Benner til sine patienter omkring år 1900.
Hvis du gerne vil have havregryn med nødder og frugt, så kald
det mysli. Hvis du gerne vil være lidt original og demonstrere dit
kendskab til ordets oprindelse, så kald det Müesli. Hvis du gerne vil være
meget original og spise en lille mus med mælk på til morgenmad, ja, så kan du
kalde den en Müsli!
Eksempler på indhold ud over havregryn:
Hasselnøddeflager, Kokosflager, Rosiner, Tørrede abrikosstykker,
Tørrede bananskiver, Hirse, Quinoa, Speltflager, Solsikkekerner, Hørfrø, Græskarkerner,
Sesamfrø, Mandel...