Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 15 min. Hævetid: ca 1½ time. Bagetid: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Myslibrød
¼ l vand
30 g gær
1 dl A-38
½ dl olie
1 tsk salt
müsli ()
500 g hvedemel (8;)
Til pensling:
1 æggeblomme
1 tsk vand
*
Sådan laves Myslibrød
1. Lun vandet knap håndvarmt (30 °C), og rør gæren ud heri.
Bland A-38 i og tilsæt olie, salt og müsli.
2. Tilsæt ca 2/3 af melet og ælt dejen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat,
blød og elastisk.
Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges.
3. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca 45 min., til den har
fordoblet sit omfang.
4. Ælt dejen kort igennem.
Form den til et brød og læg det på en letsmurt, letmelet bageplade eller
på en
plade beklædt med bagepapir.
5. Lad brødet efterhæve tildækket og lunt yderligere ca 45 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
Pisk æggeblomme og vand sammen og pensl brødet.
8. Bag brødet ca 30 min., til det er gyldent og lyder hult,
når man banker på det.
9. Lad brødet svale utildækket på en bagerist.
Tips: I stedet for müsli kan du bruge en blanding af havregryn, rosiner, ½ dl hakkede
nøddekerner og eventuelt et revet æble.
Halvdelen af melet kan erstattes af grahamsmel, men så må
hævetiden øges med 10 min.
Yoghurt eller ymer kan erstatte A-38.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med mysli
Hvis du gerne vil have havregryn med nødder og frugt, så kald
det mysli. Hvis du gerne vil være lidt original og demonstrere dit
kendskab til ordets oprindelse, så kald det Müesli. Hvis du gerne vil være
meget original og spise en lille mus med mælk på til morgenmad, ja, så kan du
kalde den en Müsli!
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------