Her får du dessert i flere spændende udgaver. En pære-banan,
en hindbær-banan, en jordbær-banan, en blåbær-banan, en solbær-banan. Den
perfekte dessert, der kan serveres året rundt.
Forberedelse: 35 min. Tilberedning: 3 min. 6 personer.
# Ingredienser
Pæremousse:
2 dl piskefløde
3 blade husblas
3 pærer
saften af ½ citron
50 g melis
1 tsk pærebrændevin
Banancreme:
2 dl piskefløde
1 spsk sødmælk
3 modne bananer
saften af ½ citron
1 spsk melis
Flødeskum:
1 dl piskefløde
2 tsk flormelis
farvet krymmel, til pynt
* Tilberedning
Pæremousse: Sæt fløden i fryseren 15 min.
Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Skræl pærerne, halver og udkern dem, og skær dem i skiver.
Dryp dem med citronsaft, og sæt 1/3 til side.
Purer hovedparten med sukkeret og resten af citronsaften.
Opvarm halvdelen af denne puré 3 min med husblassen
(knuget forsigtigt for at fjerne overflødigt vand).
Rør, til husblassen er opløst.
Rør resten af puréen i, tilsæt halvdelen af de hele pæreskiver,
og rør pærebrændevin i. Køl helt af.
Pisk fløden. Fold den forsigtigt i pæreblandingen.
Banancreme: Pisk fløde og mælk til blødt skum.
Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
Sæt skiverne af 1 banan til side, og dryp med citronsaft.
Mos de øvrige bananer.
Tilsæt resten af citronsaften, og tilsæt sukker.
Bland det godt. Vend forsigtigt de hele bananskiver i
cremen.
Pisk fløde og flormelis til bløde toppe. Anret desserten
lagvis:
Banan- og pæreskiver dryppet med citronsaft, pæremousse,
banancreme og flødeskum. Pynt med krymmel, og server.
Hindbær-banandessert
Bland 400 g hindbær med sukkeret, og
udblød husblassen i lun saft af 1 citron til moussen.
Kom 2 nip stødt kardemomme i flødeskummet.
Anret oven på banancremen, og
brug også hele hindbær i stedet for pære.
Jordbær-banandessert
Som ovenfor, men udskift hindbær med jordbær.
Kom 1 spsk rom i banancremen.
Blåbær-banandessert
Bland 500 g blåbær med 200 g sukker.
Tilsæt 4 udblødte blade husblas og 5 dl rørt cremefraiche
38%.
Anret med skiftende lag af banancreme og friske blåbær.
Solbær-banandessert
Udskift pæremoussen med 500 g solbær blendet med 200 g
sukker.
Si det, og krydr med 3 spsk rosenvand.
Tilsæt udblødt husblas.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------