Logo

Pære Belle Helene - dejlig opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pære Belle Helene - dejlig opskrift 

 
Pære Belle Helene er en klassisk fransk og nem dessert. Pærerne smager himmelsk akkompagneret af vaniljeis og den lækre chokoladesauce
Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
4 store pærer
3 dl vand
125 g sukker (1½ dl)
½ liter vaniljeis


Chokoladesauce :
125 g mørk chokolade
1 dl vand
2-3 spsk piskefløde

 
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne og del dem på langs. Skær kernehuset væk.
Bland vand og sukker i en gryde, bring det i kog og kom pærerne i.
Lad dem koge ved svag varme i ca. 10 min.
Tag pærerne op med en hulske og lad dem dryppe godt af.

 
2. Bræk chokoladen i mindre stykker i en gryde.
Tilsæt vand og lad det smelte sammen ved svag varme. Rør fløden i.

 
3. Skiv isen op i portionsglas.
Sæt pærerne herpå, 2 halvdele i hvert glas, så det ligner en hel pære.
Hæld den varme chokoladesauce på og server straks.

 
INFO: Poire belle Hélène er en dessert lavet af pærer, der er pocheret i sukkersirup og serveret med vaniljeis og chokoladesirup. Det blev skabt omkring 1864 af Auguste Escoffier og opkaldt efter operetten La belle Hélène af Jacques Offenbach. Enklere versioner erstatter pocherede pærer med dåse pærer og skivede mandler.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pærer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.710 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her