En lækker og smagsintens dessert med pære og blåskimmelost
du enten kan servere som et måltid for sig, eller som dessert efter et godt
stykke kød. Se opskriften her...
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 20 min.
#
Ingredienser til pære med blåskimmelost og sukkerpinde:
4
store modne pærer (evt. pocherede)
200
g blåskimmelost fx Stilton (stuetemperatur)
Sukkerpinde:
25 g
gær
1½
dl vand
1 æg
50
g smør
375
g hvedemel
1 spsk
sukker
Pynt:
1
lille æg
3 spsk
perlesukker
brøndkarse
eller små grønne salater
*
Sådan
laver du pære med blåskimmelost og sukkerpinde:
Smuldr
gæren, og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt
sammenpisket æg, smeltet smør, og gradvist hvedemel og sukker.
Ælt
dejen glat og smidig, og lad den hæve i ca. 1 time.
Tril
dejen til en pølse, og del den i 50 små stykker.
Tril
dem til lange, 3 mm tynde stænger på et meldrysset bord.
Læg
dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve i 20 min.
Pensl
stængerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
Bag
dem ved 175 °C i ca. 20 min., og afkøl dem på en rist.
Server
stykker af skrællet moden eller pocheret pære med tempereret blåskimmelost og
sukkerpinde.
TIPS:
Kan du ikke udstå blåskimmelost, så brug hvidskimmelost fx brie eller
camembert.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD