Uden dej, uden besvær: den rene nydelse og pærer kan nydes på mange måder. Der bliver seks portioner, men de klares
nemt af tre personer
Til 4-6 portioner. Tilberedning,
1 time 15 min.
# Ingredienser
750 g ricotta
3+1 æggeblommer
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
1 nip salt
2 tsk reven limeskal
(økologisk)
500 g modne pærer
2 spsk limesaft.
1 spsk mælk
4 spsk flydende honning
1 spsk
pistacienødder, hakkede
* Tilberedning
1. 750 g ricotta, 3 æggeblommer, 1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk), 1 nip salt og 2 tsk reven limeskal røres
sammen.
Massen hældes i et
smurt gratinfad (20 cm Ø), og overfladen glattes.
2. 500 g pærer skrælles, skæres i kvarte,
udkernes og dryppes med 2 spsk limesaft.
De lægges oven på
ricottamassen med den buede side opad og trykkes lidt ned i massen.
1 æggeblomme og 1
spsk mælk piskes sammen, og overfladen af cremen pensles med det.
3. Gratinen bages i den forvarmede ovn ved 180 °C
(varmluft 160 °C) i 50-60 min.
Dryp 4 spsk flydende
honning på den og drys 1 spsk hakkede pistacienødder over den.
Gratinen serveres
varm eller kold.
Energi pr. portion:
10 g protein. 23 g fedt. 27 g kulhydrater. = 355 kcal (1488 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.