Den klassiske franske pæredessert får barndomsminderne frem
hos mange ældre mennesker. Brug dåsepærer så er desserten let og hurtig at
glæde gæsterne med.
(4 pers.)
# Ingredienser
1 dåse halve pærer (ca. 800 g)
½ liter vaniljeis
Chokoladesauce:
150 g mørk chokolade
1½ dl vand
2 spsk piskefløde
15 g smør.
* Tilberedning
Hæld saften fra pærerne.
Bræk chokoladen i mindre stykker.
Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under
omrøring.
Kog saucen igennem, til den er jævn.
Pisk derefter fløde og smør i.
Skær isen i små stykker, og læg den i portionsglas.
Fordel pærerne ovenpå.
Hæld lidt af den varme chokoladesauce hen over, og
server resten til.
Vil du selv sylte friske pærer så gør
du sådan:
Bring 2 dl vand, 2 dl cognac, 500 g sukker, 1 kanelstang og
citronskal fra 1 citron i kog i en stor gryde.
Skræl 8 pærer - behold evt. stilkene på.
Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i
ca. 15 min –
eller til de er møre. Læg pærer og kanelstang i sylteglas.
Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af.
Smag evt. til med ekstra cognac.
INFO: Poire belle Hélène er en dessert lavet af pærer
pocheret i sukkersirup og serveret med vaniljeis og chokoladesirup. Den blev
skabt omkring 1864 af Auguste Escoffier og opkaldt efter operetten La belle
Hélène af Jacques Offenbach. Enklere versioner erstatter pocherede pærer med
dåse pærer.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.