Dessert. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 8-12 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Pærer i portvin
4 store eller 8 små faste pærer
1½ dl rød portvin
1½ spsk honning
vand
skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
Endvidere:
2½ dl piskefløde
*
Sådan laves Pærer i portvin
1. Skræl pærerne og skrab stilkene rene. Fjern blomsten.
Store pærer kan deles og kernehuset fjernes med en teske.
2. Bland portvin, honning og vand i en gryde, der kan rumme
pærerne.
Riv appelsinen og pres saften af.
Dryp pærerne med lidt af saften og kom resten i gryden.
Bring lagen i kog og damp pærerne møre heri, 8-12 min,
afhængig af størrelsen.
3. Tag pærerne op og kog lagen lidt ind.
Hæld lagen over igen og lad frugten afkøle.
4. Anret frugten i portionsglas og øs den kolde lage over.
Pisk fløden og server den til.
Tips: Lidt af den kolde lage kan vendes i
flødeskummet.
Pærerne kan også serveres sammen med fx Flødeis, luksus.
Hvid portvin kan erstatte den røde.
Desserten kan pyntes med mandelspåner eller mandelsplitter
ristet gyldne på en tør pande. Kniplingekager
med mandler passer også fint til.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------