Denne smukke
frugtdessert har den store fordel, at den også er ganske sund! Pærerne er kogt
i en sød honninglage smagt til med safran. Server den efter en fin middag.
Tid: 1 time. 4 pers.
# Ingredienser
½ citron
2 dl flydende
honning
7½ dl vand
¼ g safran
4 store eller 8
mindre pærer
* Fremgangsmåde
1. Skær citronen i
tynde skiver.
Læg dem i en gryde.
2. Kom honning og
vand i gryden.
Kog lagen i 10 min.
3. Stød safranen i
en morter. Kom den i honninglagen.
4. Skræl pærerne,
men lad stilkene sidde.
Skær lidt af bunden
af frugterne så de kan stå stabilt.
5. Kog pærerne i
lagen til de er næsten møre.
Lad dem køle af i
lagen.
6. Server pærerne i
dybe tallerkener med lidt af lagen.
Giv lidt kvark smagt
til med honning til.
Tips: Du kan også koge halverede blommer i denne
lage -
en fin variation af
denne dessert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------