Pære Belle Helene - skøn og nem klassisk dessert med pærer og
desuden er den også ret nem. Se hvordan du laver en dessert som har over 200 år
på bagen.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min.
# Ingredienser
6 store pærer
3 dl vand
160 g (2 dl) melis
100 g mørk chokolade
10 g smør
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne,
men lad stilken sidde.
Stik forsigtigt
kernehuset ud, så pærerne ikke går i stykker.
Skær dem evt. til forneden, så de står ranke og pæne.
2. Kog pærerne møre
i sukkerlagen af vand og melis.
Stik i dem med en
tandstikker for at mærke, om de er møre.
Tag dem op med en
hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle.
3. Stil pærerne på
et fladt serveringsfad.
4. Smelt chokoladen
over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.
Rør smørret i, chokoladen
skal være jævn og blank.
5. Dryp den smeltede
chokolade (med en ske) ned over pærerne.
Hæld fra toppen af stilkene, så chokoladen løber ned over frugten.
Den skal ikke dækkes
helt, men blot have en mørkebrun kalot.
Chokoladen stivner
meget hurtigt og løber selv ned ad siderne.
6. Server iskoldt
flødeskum eller en kugle is til desserten.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
INFO: Historien bag Pære belle Helene siges at stamme helt
tilbage til 1880'erne i Frankrig.
Historien begynder med den store kok, August Escoffier.
Faderen til det såkaldte moderne køkken. Escoffier var kokken, som bragte den
fine madlavning ud til folket i Frankrig. Finere madlavning var på denne tid
kun at finde i køkkenet hos adelen og de kongelige.
Escoffier skabte denne enkle pæredessert, også kendt som
Poire Belle Helene. Det var en hyldest til komponisten Offenbachs operette La
Belle Helene. Kokke af denne tid, var nogle sjove fætre. De dedikerede altid
deres madlavning til musik eller små damer (tag fx Pommes Anna). Her pocherede
han skrællede pærer i vand, sukker og vanilje og anrettede pærerne med
vaniljeis, servererede med en varm chokoladesauce.