Slik. Arbejdstid: ca 45 min. Tørringstid: ca 1 døgn. Tørring i varmluftovn: ca 5 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Pærer, tørrede
1 kg faste, modne pærer
Et net eller en rist eller en tynd bomuldstråd (sytråd)
*
Sådan laves Pærer, tørrede
1. Skyl og tør pærerne. Skræl dem eventuelt, men ikke
nødvendigvis.
Fjern stilk og blomst.
Kernehuset kan blive siddende eller fjernes, det er en
smagssag.
Skær pærerne i ½-¾ cm tykke skiver.
2. Bred pæreskiverne ud på et perforeret underlag, et net
eller en rist, så luften kan cirkulere omkring dem.
Skiverne kan også trækkes på en bomuldstråd.
Det er vigtigt, at frugtstykkerne ikke ligger ind over
hinanden eller hænger sammen.
3. Stil eller hæng pærerne til tørre et lunt sted, hvor den
varme luft kan tørre dem nænsomt, fx over radiator eller oliefyr.
Pærerne kan også tørres ca 5 timer i en varmluftovn på en
perforeret bageplade ved 50 °C.
4. Pærerne er færdigtørrede, når de er seje og bøjelige.
Tips: Tørrede pærer udblødes i koldt vand nogle timer
inden brug.
Kan anvendes til grød og som fyld i bagværk.
Udblødningsvandet kan anvendes.
Opbevares tørt og ikke for varmt i glas med låg.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------