Æbler og pærer er
der altid, om ikke i haven, så hos grønthandleren - og af og til kan man være
heldig at få meloner og ananas til spotpriser.
# Ingredienser:
1 kg faste pærer
½ dl citronsaft
4 dl (ca. 300 g)
sukker
2 dl vand
1 tsk
konserveringsvæske
* Tilberedning:
1. Skræl pærerne,
fjern kernehuset og skær frugten i terninger.
Læg dem i en syltegryde og dryp med citronsaften.
2. Drys sukkeret
over og hæld vandet ved.
Bring frugten
langsomt i kog og lad den koge, til den er mør, men ikke udkogt.
3. Skum og rør konserveringsvæske
i.
Øs syltetøjet op i
glas, der straks lukkes til.
Variation:
Pæresyltetøj kan
blandes med syrlige æbler; det giver en friskere smag.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.