Prøv denne opskrift på pæretærte og du er sikret en lækker
og velsmagende dessert med en dejlig smag af pære med et strejf af ingefær og
vanilje.
6 pers.
# Ingredienser
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk ingefær
1 æg
evt. 1 spsk vand
4 pærer
Pensling: vand
Pynt: sukker
Tilbehør: flødeskum
* Tilberedning
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Bland sukker, vaniljesukker, og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand.
Læg dejen koldt i 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter).
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der
passer til formen.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs
kanten.
Skræl pærerne og flæk dem.
Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den
buede side opad,
og med stilkenden mod midten.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i
kanten.
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min ved 200 °C.
Server den lun.
Tips: Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse
eller friske æbler.
Frysetips: Pære- og rabarbertærte kan fryses inden
bagning.
Optøes ved stuetemperatur og bages.
Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden
brug.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.