Pak choy – du kan næsten høre, at vi her er ude i det asiatiske køkken – er en let og elegant bladgrøntsag. Smagen minder lidt om den
danske sølvbede, den er let bitter, sprød og har en let kålsmag. Pak choy
findes også i en mini udgave, kaldet bok choy.
Pak choy.
Engelsk: Cabbage, chinese, pak-choy. Latin: Brassica chinensis
Sæson: Dansk: juli-oktober. Import: hele året
Holdbarhed: 3-5 dage ved 4-6 °C
Anvendelse: Blade og stilke skylles og ribbes for grove
strenge. Svind: ca 12%
Rå eller dampes. Blade 2-3 min., stilke 4-5 min.
Frysning: Pak-choy kan fryses og skal blancheres i ca. 1-2
min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning. Stilkene skæres i
skiver, men mister sprødheden efter optøning.
Pak Choy/Bok Choy er medlem af kålfamilien, men bruges også
som salat.
Den er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af
de fineste grønsager.
Den minder meget om de danske bladbeder, men er kortere og de grønne blade er
finere.
Opskrifter med Pak choy
Tilbage til Råvarer.